22 Eylül 2007 Cumartesi

utrecht'e bir bakindik..

..........

bu fotograf ekleme isini niye daha once dusunemedim, eski fotograflari da koyacagim... bir ara...

-----
amstelveen'dan amsterdam zuid'e tramvayla ve oradan da trene binip utrecht'e gittik bugun. bu yol tam 1 saat suruyor, aslinda amsterdamla utrecht arasi yarim saat kadar fakat arada arac degistirince bekleme sureleriyle birlikte zaman da uzuyor.




utrecht-amsterdam zuid arasi 2.sinif gidis gelis adam basi 10.60 euro.. sadece giderken bilet kontrolumuz yapildi, donuste yapilmadi. tramvay ve metrolarda da nadiren denk geliyorum bilet kontrolune.. biletleri satan biri de yok, makineden aliyorsun, aldigin bileti yine makineye okutuyorsun, ilk gunler icin biraz zorluk cektik, ama artik ogrendik,..

istasyondan cikar cikmaz sehir merkezi,
biraz dolastik, soldaki sanirim buyuk ve
guzel kiliseleri, tepesinde
canlar vardi,

sag, ustteki bir kanal manzarasi, kenarinda siralanan guzel evleriyle... karsisinda da cafeler vardi,..


meydanda kocaman bir heykel gorduk, resmini cektik, ne oldugunu bilmiyorum..











agacli resmi cekmek icin sehir disina cikip, baska bir yerlere gitmedik, hala sehir merkezinde dolasiyoruz.. hatta keske sesli olsaydi bu bloglar, o sirada bir binanin onunde obua (ne caldiklarini bile bilmiyorum, o kadar cahilim) vs. calan klasik muzik sanatcilari aksamki konserlerinin reklamini yapiyorlardi.
















acikinca nehir kenarindaki bir amerikan lokantasina oturup teksas ve new york usulu et yedik, bildigimiz izgara ve kizarmis patates, ayrica isimleri farkli olmasina ragmen ikisi de birbirinin ayniydi.. tipki iki sekerli, uc sekersiz, bir orta kahvenin hepsinin de ayni olmasi gibi.. ne niyetle icersen o.. sol ustteki tekneyle nehir gezintisi yaptiriyorlar. ayrica kucuk, buyuk gruplar halinde tekne kiralayip gezenleri de gorduk, bir cift battaniyelerin ustunde pembe sarap icerek motorlu bir sandalla onumuzden gecti. 20 kisilik bir grup icki ve cerez esliginde gezerken 7 kisilik bir arkadas grubu da yemeklerini tekne gezintisinde almayi tercih etmisti..

karsi kiyida da tayland, hint ve italyan lokantalari vardi. tekin beni et sevdamdan vazgecirebilirse insallah arjantin ve amerikan lokantalarindan baska lokantalar da deneyecegiz.

aksam 19:30'da donmeye karar verdik, utrecht'i cok begenmedim, elbette guzel ve hareketli ve insanlar var. ama amsterdam'i gordukten sonra tipki oranin bir sokagiymis gibi geldi.. universite var sanirim utrechtte, o yuzden bayagi genc vardi ve cok fazla turkce konusma calindi kulagimiza..














yandaki utrecht tren gari, aynen havaalani gibi koskocaman, ve biiiirrr surrru, cesit cesit dukkan var, acaba caktirmadan alisveris merkezine mi yonlendiriyorlar tren garina gelenleri diye bile dusundum. cok guzel heykeller vardi garda, belki cesur oldugum bir gun fotografini cekip koyarim.

utrechtte de ev arasak mi acaba diye dusunuyorduk ama tekin icin bir saat gidis bir saat donuse malolacak, simdilik bulundugumuz cevrede aramaya devam edecegiz.

Hiç yorum yok: