24 Eylül 2007 Pazartesi

mail 2.,

--
Kuzum, bence sen istedigin seyleri yapabilme cesaretine ve iradesine sahipsin, yakinda seni arabali ve bilgisayarli gorecegim sanirim,
araba ve bilgisayar konusunda soylediklerine tamamen katiliyorum, zaten mesele onceliklerini belirlemekte..

diyor ki bir yerde,, "hepimizin olmeden once yapmak istedigi seyler vardir, bir dunya gezisi, bir tekne almak, bahceli bir ev vs vs vs.. " fakat bunlari gerceklestirmek icin her hangi bir caba gosterir miyiz, hayir? sadece piyangonun bize cikmasini bekleriz.. gercekten cok istedigimiz seyleri belirsiz bir zamana erteler, anlik mutluluklar pesinde kosariz. halbuki kendimize sIk sIk sunu hatirlatmamiz gerekir, "bu etek mi beni daha cok mutlu eder yoksa dunya seyahati mi?" ve sunu tavsiye ediyor, anlik para harcama kriziniz geldiginde, istediginiz ve ihtiyaciniz olan seyi ayirt etmekten yoksunsaniz, onu bir kagida yazin ve almadan once iki hafta bekleyin. bu sirada baska istekleriniz olursa onlari da yazin fakat listenizin uc maddeyi asmasina izin vermeyin, dorduncuyu eklemek istediginizde birini silin. goreceksiniz ki, aslinda istediginiz seyler iki haftada gozunuzde degerini yitiriyor ve yerini baska istekler dolduruyor. zaten bunun sonu hic olmayacak. daha yeni bir araba, daha iyi bir ev, en yeni moda cizmeler her zaman varolacak, hic bir zaman bu yarisi onde goturemeyeceksiniz, kendinizi hayatin akisina birakin, sahip oldugunuzla mutlu olmayi ogrenin ve hic de kolay kazanmadiginiz paranizi sizi gercekten memnun edecek seylere harcayin. bir kez sahip olduktan sonra bir daha hatirlamadiginiz, bir kere giyip cikardiginiz giysilerle doldurmayin dolabinizi vs vs diye devam edip gidiyordu..

dusuncelerimi paylasacak birini bulmak ne guzel.. kendimi cok ogut veriyormusum gibi hissediyorum ama bunlar aslinda sana degil kendime ogutler.. keske senin kadar iradem olsaydi..
cikmissindir herhalde, yarin okursun sanirim bunu artik, sevgiler..
--

Hiç yorum yok: